top of page

TZOLKIN

ciklus od 260 dana

Tzolkin
Milly MirrorWitch

20 simbola ili glifova su energije ili arhetipovi nazvani Solarni pečati. 13 brojeva izraženo je tačkama i crtama i poznati su kao Galaktički (lunarni) tonovi. I pečati i brojevi imaju korelaciju sa ljudskim telom (20 prstiju na rukama i nogama i 13 zglobova), a ceo ciklus od 260 dana odnosi se i na ljudsku gestaciju (trudnoću) i poljoprivredne cikluse. Svaki dan ima jedinstvenu kombinaciju energija koja na određene načine utiče na nas. Svakodnevno usklađivanje ciklusa je divan način da se ponovo povežete sa vašom suštinom, osećate se kao deo mreže života i živite u harmoniji sa svim postojanjem!

Svaki dan Tzolkinovog 260-dnevnog ciklusa poznat je kao Kin, što je kombinacija simbola i broja. Svih 260 stvaraju matricu poznatu kao Harmonijski modul ili Galaktički spin.

tzolkin

"Otvoren sam za vodjstvo sinhronicitetom i neću dozvoliti da

očekivanja ometaju moj put."

Dalai Lama

vreme je umetnost

Tzolkin vam pomaže da oslobodite blokade i aktivirate svoju energiju kako biste iskusili protok, osećali se bolje i stvorili život kakav želite. Svaki dan Tzolkina ima uticaj na sve nas. Iako je dnevna energija jednaka za sve, ona za vas može imati različito značenje u zavisnosti od toga šta predstavlja u vašem ličnom Oraklu. Jednom kada se upoznate sa svojim Oraklom, najbolji način da integrišete Tzolkin u svoj svakodnevni život je da planirate dane na zabavan i smislen način, čineći ga najkorisnijim za vas na osnovu vaših sopstvenih energija. Moći ćete da utvrdite koji dani su za vas povoljniji da nešto uradite ili ne uradite, na osnovu vaših ciljeva i onoga što želite da postignete. Na taj način, u vaše svakodnevne aktivnosti ulivate dublje značenje i svrhu.

Kalendar Tzolkin

Kalendar Tzolkin

Play Video
20 solanih pečata

SOLARNI PEČATI

1 - 20

SIMBOLI - ARHETIPOVI - ZNAKOVI - ENERGIJE

crveno, belo, plavo, žuto

solarna energija - šta radimo?

Postoji 20 solarnih pečata, sunaca ili glifova. Svaki od njih ima sopstveni kvalitet i svi imaju istu vrednost. Pečati prate fiksni redosled koji nam omogućava da gledamo na njih kao na evolutivni proces. Nijedan pečat nije važniji od drugog. Ni jedan ne može biti izdvojen. Dan kada smo se rodili predstavlja naš Galaktički rodjendan i taj kin nam daje kvalitet duše sa kojim pratimo svoj put na Zemlji.

 

Dvadeset solarnih pečata pričaju priču kreacije. Svaki pečat se povezuje sa pečatom pre i pečatom posle u ciklusu evolucije. Prepoznavanjem svakog od 20 pečata kao medjusobno povezane univerzalne istine, možemo da shvatimo od čega smo satkani, da uvidimo sinhroni red izmedju nas i prirode i razumemo nauku o sinhronicitetu. Solarni pečati nas podsećaju da smo ovde kao evoluirana ljudska bića na evoluiranoj planeti, povezani sa svim stvaranjem.

 

Iz perspektive psihologije, pečati se mogu razumeti kao arhetipovi ili obrasci ponašanja. Kao i u zapadnoj astrologiji, i na njih se može gledati kao na analogiju astrološkim znakovima. Za Maje su ovi simboli bili vibracione energije koje su ukazivale na čovekove tendencije i načine ostvarivanja njegove misije u životu.

KLIKNI NA SIMBOL DA OTKRIJEŠ NJEGOVE KARAKTERISTIKE

1. CRVENI

ZMAJ

6. BELI

SPOJITELJ SVETOVA

2. BELI

VETAR

3. PLAVA

NOĆ

4. ŽUTO

SEME

5. CRVENA

ZMIJA

7. PLAVA

RUKA

8. ŽUTA

ZVEZDA

9. CRVENA

LUNA

10. BELI

PAS

crveni zmaj
beli vetar
plava noc
zuto seme
crvena zmija
beli spojitelj svetova
plava ruka
zuta zvezda
crvena luna
beli pas

11. PLAVI

MAJMUN

12. ŽUTO

LJUDSKO BIĆE

14. BELI

ČAROBNJAK

13. CRVENI

NEBESKI ŠETAČ

15. PLAVI

ORAO

16. ŽUTI

RATNIK

17. CRVENA

ZEMLJA

18. BELO

OGLEDALO

19. PLAVA

OLUJA

20. ŽUTO

SUNCE

plavi majmun
zuto ljudsko bice
crveni nebeski setac
beli carobnjak
plavi orao
zuti ratnik
crvena zemlja
belo ogledalo
plava oluja
zuto sunce

Ovi arhetipovi se mogu doživeti na dva različita načina. Kada većim delom svog vremena živimo na nivou duše i donosimo odluke iz srca, oni se osećaju kao čista energija i Svetlost. Kao ljudska bića, kada živimo na nivou ega i biramo iz straha, doživljavamo aspekte senke. Zbog toga dvoje ljudi sa istim kinom mogu imati potpuno različite stavove prema životu.

 

Na osnovu vašeg datuma rođenja, jedan od arhetipova biće vam glavna energija ili znak. Ova energija u kombinaciji sa ostalim pečatima u vašem ličnom Oraklu stvara određenu frekvenciju koja ukazuje na to zašto imate sklonosti ka određenim stvarima i kako to možete najbolje da iskoristite. Tumačenje vašeg Orakla možete poručiti ovde.

13 galaktičkih tonova

LUNARNI TONOVI

1 - 13

VIBRACIJE - AKCIJE - POKRETI - BROJEVI

lunarna energija - kako radimo?

Ciklus Tzolkina od 13 dana predstavljen je galaktičkim tonovima. Naš ton oslikava karakteristike naše ličnosti i određuju se određenim danom kada smo rođeni. Galaktički ton slika univerzalnu energiju koja okružuje našu auru i osvetljava put kojim treba da idemo u svom životu. Što više svesno zakoračimo u ovu energiju – otelotvorujući i prizivajući naše galaktičke energije – to više možemo da kanališemo svoje darove u našim životima i odnosima. Dok nam povezivanje sa našim ličnim solarnim pečatima omogućava da uđemo u višu vibraciju, takođe je od vitalnog značaja da razumemo da povezivanjem sa našom jedinstvenom galaktičkom energijom, aktiviramo celo naše autentično biće. Svi smo sposobni da doživimo moć i misteriju ovih drevnih arhetipskih sila kroz jedinstvenu energiju i moć Galaktičkog Vremena.

 

Tonovi su predstavljeni oznakama tačke i crte. Ovakav način izražavanja brojeva potiče od drevnih Maja i sasvim je jednostavan. Svaka tačka predstavlja broj 1, pet tačaka su predstavljene jednom crtom. 13 tonova su 13 svetih brojeva - spiritualne energije – van granica fizičke realnosti – koje nam daju snagu da stvaramo. Galaktički tonovi su tonovi kreacije. ​Svaki ton ima svoj broj u procesu ispoljavanja života, ali je isto tako vezan za ostale tonove. Na kraju, to je samo jedan korak u začaranom valu. Ton pokazuje energiju koju možemo koristiti u svakom datom danu. Svaki ton ima svoje sopstveno ime i dobio ga je po tipu energije koji predstavlja. Galaktički tonovi nose ista imena kao i imena meseci (luna) u Kalendaru 13 meseci/28 dana.

magnetni ton svrhe
magnetni ton svrhe
intonirani ton sjaja
intonirani ton sjaja
solarni ton namere
solarni ton namere
kosmički ton prisustva
kosmički ton prisustva
lunarni ton izazova
lunarni ton izazova
električni ton služenja
električni ton služenja
samo-postojeći ton forme
samo-postojeći ton forme
ritmički ton jednakosti
ritmički ton jednakosti
rezonantni ton uskladjenosti
rezonantni ton uskladjenosti
galaktički ton integriteta
galaktički ton integriteta
planetarni ton manifestacije