U majanskoj tradiciji postoji pozdrav In Lak'ech što znači Ja sam drugo Ti - Ja sam Ti i Ti si Ja. Ovaj pozdrav je odavanje počasti jedan drugom.

To je izjava jedinstva, ali i moralni kod i način kreiranja pozitivne realnosti za sav život.

Na ovaj način, mi poštujemo sve što poseduje život - mi živimo i dajemo iz srca.

Sve što dajemo drugima, dajemo sami sebi.

Ne dajemo svoju energiju nečemu što je odvojeno od nas.

Dajemo je drugom delu sebe.

theuninscribed.png

IN LAK'ECH

Kada znamo da li dajemo na pravi način? Kada se nakon davanja osećamo ispunjeno, mi znamo da dajemo iz srca i iz koda In Lak'ech. Ako se osećamo iscedjeno ili ispražnjeno, moguće je da dajemo iz straha, nedostatka nečega, osećaja dužnosti, ega ili potrebe da budemo prihvaćeni ili da se dopadnemo. Ne zaboravite da sve što se kreće oko nas dolazi nam na isti način na koji je poslato van. Ako vam se ne svidja ono što vam život šalje, obratite pažnju na ono što vi šaljete u život.

Kada živimo i praktikujemo In Lak'ech, nećemo više moći da glumimo žrtve niti da živimo u strahovima. Otkrićemo da su prošli programi zastareli i da je budućnost divna vizija koju možemo da kreiramo upravo sada. Kakav svet i život želite? Ne možemo da čekamo da se to desi, već da svesno ko-kreiramo novu stvarnost. Sve je na nama i u nama. Mi smo deo svakog od nas i nema mesta za takmičenje i zavist, već za deljenje i povezivanje, bez straha da nema dovoljno za sve.

 

Podsetimo se da nas samo naša unutrašnja transformacija može dovesti do celovitosti, ispunjenja, prosvetljenja i ujedinjenja sa celim svetom u novoj stvarnosti Mira i Harmonije. Promene koje se događaju u našem istinskom biću – odigraće se na svim nivoima – fizičkom, mentalnom i duhovnom, kako na individualnom nivou, tako i na kolektivnom. Najveća transformacija će nastati onda kada shvatimo Univerzum kao proces večne evolucije svesnosti bića - duha koji na svom putu kroz materiju živi iskustvo razumevanja procesa i jedinstva svega što živi.

v378batch3-nunny-23c-memphis_1.jpg
zastava mira.png

Zastava Mira

Zastava mira je zvanična zastava u upotrebi širom sveta od strane članova Planetarne mreže umetnosti i Svetskog pokreta za promenu kalendara. Ona se pojavljuje na svim događajima, okupljanjima i u svim centrima koji promovišu prirodno vreme i planetarni mir. Roerikov sporazum i zastavu mira je dizajnirao ruski umetnik i humanista Nicholas Roerich (1874-1947) kao odgovor na destrukciju Prvog svetskog rata i Ruske revolucije. To je internacionalni ugovor koji su potpisali Indija, Baltičke države i 22 nacije Amerike uključujući i SAD. 

Roerikov sporazum uspostavlja internacionalni dogovor koji omogućava svakoj naciji da zaštiti svoje kulturno i umetničko nasleđe simbolom zastave, zastave mira. Potpisan 1935.godine ovaj ugovor je i danas važeći međunarodni zakon. Kao što se crvenim krstom štite bolnice, zastava mira je namenjena da zaštiti kulturu.

madonna-oriflamma-1932.jpg!Large.jpg

Madonna Oriflamma predstavlja ženu koja nosi i brani Zastavu mira.

 

Uloga žene u nadolazećoj eri je ogromna.

 

Žena u sebi sadrži sve snage,

a kada sa sebe baci zabludu inferiornosti, stvoriće novi i bolji svet.

 

Kosmos potvrdjuje veličinu ženskog stvaralačkog principa.

 

Žena je personifikacija prirode.

Madonna Oriflamma

Nicholas Roerich

tyolkin.jpg

Pridruži se zajednici

GALAKTIČKIH AGENATA

dodaci.png
logo.png